O‘ZBEK VA FRANSUZ XALQ ERTAKLARIDA ONA OBRAZINING LINGVOMADADIY METAMORFOZI - Avezberdiyeva , Nafisa (Zamonaviy filologiya muammolari, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va fransuz ertaklarida ona obrazining lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ona timsoli orqali xalqning madaniy tafakkuri, qadriyatlari va til vositasida ifodalanadigan tasavvurlar yoritiladi. Shuningdek, ona obrazining ijobiy va salbiy ko‘rinishlari, syujetdagi vazifasi va boshqa ayol obrazlari bilan munosabatlari qiyosiy-lingvomadaniy asosda tahlil etiladi.