METOKOGNITIV YONDASHUV ASOSIDA TALABALARDA YOZMA VA NUTQ KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYASI (IQTISOD YO‘NALISHIGA INGLIZ TILINI O‘QITISH MISOLIDA) - Mamadjanova , Shoxida (Zamonaviy filologiya muammolari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada iqtisod yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar uchun ingliz tilini o‘qitishda metakognitiv yondashuvlar asosida yozma va og‘zaki nutq ko‘nikmalarini rivojlantirish texnologiyalari tahlil qilinadi. Yevropa mamlakatlarida qo‘llanilayotgan ilg‘or pedagogik tajribalar asosida metakognitiv strategiyalar — rejalashtirish, monitoring, refleksiya va o‘z-o‘zini baholash orqali talabalarning mustaqil fikrlash va til kompetensiyasini shakllantirishga qaratilgan usullar yoritiladi. Tadqiqotda talabalarning faol ishtirokini rag‘batlantirish, yozuv va nutqdagi strukturaviy fikrlashni rivojlantirish va o‘rganilgan tilni kontekstda qo‘llash bo‘yicha tavsiyalar beriladi.