TIL O‘QITISHDA INTERFAOLLIK VA TANQIDIY FIKRLASH: USULLAR, YONDASHUVLAR, NATIJALARI - Shamshidinova , Gulmira (Zamonaviy filologiya muammolari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola til o‘qitishda interfaollik metodlarining ahamiyati va ularning o‘quvchilarda tanqidiy fikrlashni shakllantirishdagi rolini o‘rganadi. Interfaollik metodlari o‘quvchilarning faol muloqotda ishtirok etishini ta’minlab, ularni mustaqil fikrlovchi va bilim yaratuvchi shaxs sifatida rivojlantiradi. J. Dewey, Paul va L. Elder kabi olimlarning fikrlariga asoslanib, tanqidiy fikrlash o‘quv jarayonining muhim qismi ekanligi ko‘rsatib o‘tiladi. O‘zbek olimi A. Abduazizov va N.Saidahmedova kommunikativ va interfaol metodlar orqali til o‘rganishda tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning samarali usullarini taklif qiladi. Maqola til ‘qitishda interfaollik va tanqidiy fikrlashni birlashtirish orqali chuqur va ijodiy bilim hosil qilishga e’tibor qaratadi.