O‘ZBEK ROMANLARI NEMISCHA TARJIMALARINING LINGVOMADANIY TADQIQI (UCHQUN NAZAROVNING “CHAYON YILI” VA SHUKRULLONING “KAFANSIZ KO‘MILGANLAR” ASARLARI ASOSIDA) - Yusupova , Umida (Zamonaviy filologiya muammolari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek romanlarining nemis tiliga tarjimasidagi lingvomadaniy aspektlar ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada Uchqun Nazarovning “Chayon yili “ va Shukrulloning “Kafansiz ko‘milganlar” asarlarining tarjimalari misolida olib borilgan. Tarjimada milliy madaniyat, urfodatlar, diniy va ijtimoiy kontekstlar qanday aks ettirilgani ko‘rib chiqiladi. Maqola tarjimaning sifatini oshirishda lingvomadaniy yondashuvning ahamiyatini ta’kidlaydi.