O‘ZBEK VA INGLIZ TILIDAGI O‘XSHASH VA MUTANOSIB BO‘LMAGAN IDIOMALAR TAHLILI - Jaloliddinova, Nigora (Zamonaviy filologiya muammolari, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi idiomatik ifodalar o‘rtasidagi o‘xshashlik va mutanosiblik darajalari o‘rganiladi. Idiomalar har bir tilning madaniy boyligi va xalq tafakkurining mahsuli sifatida tahlil qilinib, ularning tarjima jarayonidagi o‘ziga xosliklari ko‘rsatib beriladi. Maqolada ayrim idiomalar o‘zaro ekvivalentga ega ekani, ayrimlari esa tarjima qilinmasdan izoh talab etishini isbotlovchi amaliy misollar orqali tahlil qilinadi.