XORIJIY TILLARNI O‘QITISHDA PEDAGOGIKMAHORATVAINNOVATSION METODLARNING TA’SIRI VA O‘ZIGAXOSLIGI - Safarova, Asila (Zamonaviy filologiya muammolari, 2025)
Bugungi globallashuv jarayonida xorijiy tillarni o`rganishzarurati kundan-kunga ortib bormoqda. Bunday vaziyatda, chet tillarni o`qitishniunumli tashkil etish va bilim samaradorligini oshirishrolli o`yinlarrni o`qitishda pedagogik mahoratning va o`qituvchimativatsiyasining qay darajada ahamiyatliligi, innovatsion metodlarning,xususan,rolli o`yinlarga asoslangan topshiriqlarning o`rganish jarayoniga ta`siri tahlilqilinadi. Tadqiqot mahoratli o`qituvchi prinsiplari va rolli o`yinlar, o`quvchilaro`rtasida jamoaviy topshiriqlardan foydalangan holda O`zbekiston davlat jahontillariuniversiteti 1-bosqich talabalari bilan o`tkazildi.