ZAMONAVIY ADABIYOTDA ROALD DAHL ASARLARI TAHLILI - Obidova , Yulduz (Zamonaviy filologiya muammolari, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy adabiyotda Roald Dahl ijodining o‘rni va uning adabiy merosi haqida so‘z yuritilgan . Roald Dahl ijodi jahon adabiyotining durdonalaridandir. Ko'pgina adabiy asarlarda, ayniqsa bolalar adabiyotida, Roald Dahl fantaziyani realizm bilan uyg'unlashtirishi bilan mashhur. Ushbu maqolada Dahl fantastik va aql bovar qilmaydigan voqealarni haqiqiy hayotiy vaziyatlar, qahramonlar va ijtimoiy muammolarga qarama-qarshi qo'yish orqali jozibali hikoya chizig'ini qanday yaratishi ko'rib chiqiladi. Adabiy tahlildan foydalangan holda, ushbu tadqiqot ishi muallifning bir nechta asarlarida, jumladan Charli va shokolad fabrikasi va Matildada realizm va fantaziyani tasniflaydi va farqlaydi. Topilmalarga ko'ra, Dahl o'z romanlarini taniqli muhitda yaratish uchun realizm vositasidan foydalangan, fantaziya esa o'quvchilarni rag'batlantirish va muhim global muammolarni hal qilish uchun mo'ljallangan.