SEMANTIK MAYDON NAZARIYASI VA EMOTSIONAL KONSEPTNING SEMANTIK MAYDONI MASALALARI - Raxmonova , Zebunisso (Zamonaviy filologiya muammolari, 2025)
Ushbu maqola semantik maydon nazariyasi asosida emotsional konseptlarning til orqali ifodalanishini tahlil qiladi. Unda baxtlilik va baxtsizlik kabi his-tuygʻularning lisoniy verbalizatsiyasi, xususan, emotsional soʻzlarning semantik klassifikatsiyasi (P. Jonson-leyrd va K. Otley boʻyicha) yoritilgan. Tadqiqot emotsional leksikonning tizimli xarakterini va uning yadro hamda periferiya tuzilishini koʻrsatib beradi.