STILISTIK VOSITALAR YORDAMIDA IJTIMOIY ONGNI MANIPULYATSIYA QILISHNING LINGVISTIK MEXANIZMIDAN FOYDALANISH - Ochilova , Nigora (Zamonaviy filologiya muammolari, 2025)
Tanlangan mavzuning dolzarbligi siyosiy matnlardagi stilistik xususiyatlarning ro‘li bilan belgilanadi. Bu xususiyatlarni alohida tahlil qilish filologning jamiyatga bo‘lgan haqiqiy xabarini batafsil o‘rganish imkonini beradi. Ular tilshunoslik va siyosiy nutqda ulkan ro‘l o‘ynaydi. Bugungi kunda jamoat arboblari turli lingvistik darajalarda nutqni boshqarishga imkon beradigan keng stilistik usullar arsenaliga ega. Fonetik, morfologik, leksik, sintaktik va leksikosintaktik detallarning barchasi ushbu texnikalar qatoriga kiradi. Shuni ta’kidlash kerakki, ularning qo‘llanilishi qabul qiluvchining tushunishini chalkashtirishga yordam beradigan g’ayrioddiy assotsiatsiyalarga ega kalit so‘zlarni ishlatish yoki troplar, stilistik vositalar va tilning boshqa ifoda vositalaridan mohirona foydalanish kabi sodda va tushunarli bo‘lishi mumkin.