CHARLZ DIKKENS ASARLARIDA ESTETIK QADRIYATLAR TASVIRIDA FOLKLOR MOTIVLAR O‘RNI - Jalalova, Nodira (Zamonaviy filologiya muammolari, 2025)
Annotatsiya. Maqolada Charlz Dikkens ijodida xalq ertaklari va folkloriy an’analarning XIX asr tanqidiy realizmi kontekstidagi o‘rni tahlil qilinadi. Yozuvchining Perro, Grimm va ingliz xalq ijodi motivlarini realistik talqinda qayta ishlashi, ularni axloqiy-estetik ideal va ijtimoiy mazmun bilan uyg‘unlashtirishi ko‘rsatiladi. Folklor unsurlarining Dikkens asarlarida estetik zavq uyg‘otish hamda insonparvarlik va adolat g‘oyalarini mustahkamlashdagi funksiyasi asoslanadi.