O‘QUVCHILARNING BILIM OLISHGA BO‘LGAN QIZIQISHLARINI OSHIRISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Oqboyev , Sardorbek (Zamonaviy filologiya muammolari, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston hududidagi ta’lim muassasalarining o‘qitish tizimlarini rivojlantirish, ta’lim muassasalaridagi o‘quvchi va talabalarning qiziqishlari va o‘rganish jarayonlarini oshirish uchun bir nechta fikrlar bayon qilingan. Bu fikrlar tarixdagi yashab o’tgan shaxslarga tegishli bo’lgan holda o’z tasdig‘ini topgan hisoblanadi. O‘quvchi va talabalarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishlarining pasayishi jamiyat kelajagi uchun muammo hisoblanadi. Bunday fikrlar bilan birgalikda bir nechta yechim bo‘la oladigan fikrlar ham berilgan.